geléstjärnor med vaniljsmak
Separationsångesten är total. Syster yster har varit på besök och vi har gjort säkert hundra roliga saker så nu känns det ofantligt ensamt och tyst. Vi gjorde till exempel geléstjärnor och geléormar med vaniljsmak.
6 gelatinblad
50 g glukos
1 dl strösocker
2,5 dl vatten
6-7 droppar flytande arom
några droppar karamellfärg
fint strösocker
silikonformar, mattermometer och matolja
Dag 1.
Olja in formarna, och lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Blanda glukos, vatten och socker. Koka upp massa till 122 grader.
Ta upp gelatinbladen och krama ur, lägg dessa i en ny gryta med 2 msk vatten. Låt bladen smälta försiktigt.
Rör ned gelatinmassan i sockerblandningen, tillsätt arom och färg. Häll upp i formar och låt stå över natten.
Dag 2.
Torka av figurerna försiktigt och rulla i fint strösocker.
Gör man surt godis kan man tydligen använda citronsyra istället för fint strösocker.
Lätt som en plätt!
6 gelatinblad
50 g glukos
1 dl strösocker
2,5 dl vatten
6-7 droppar flytande arom
några droppar karamellfärg
fint strösocker
silikonformar, mattermometer och matolja
Dag 1.
Olja in formarna, och lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Blanda glukos, vatten och socker. Koka upp massa till 122 grader.
Ta upp gelatinbladen och krama ur, lägg dessa i en ny gryta med 2 msk vatten. Låt bladen smälta försiktigt.
Rör ned gelatinmassan i sockerblandningen, tillsätt arom och färg. Häll upp i formar och låt stå över natten.
Dag 2.
Torka av figurerna försiktigt och rulla i fint strösocker.
Gör man surt godis kan man tydligen använda citronsyra istället för fint strösocker.
Lätt som en plätt!
Kommentarer
Trackback