Lördagsmys med Mamma

Idag har vi haft en supermysig dag med strosande på stan och besök i Halmstads alla mysiga butiker, sushi, sällskapsspel och teater. Kvällen avslutades med feta kantarellsmörgåsar.


Människor inspirerar människor

Jag har haft ett gäng tröga veckor då jag mest tyckt synd om mig själv. Att vara arbetslös och även "gräsänka" på samma gång kan tära lite på humöret. Igår hängde jag med en gammal kollega till Hem&Villa-mässan i Göteborg för att hälsa på mitt gamla företag och få lite ny inspiration, och banne mig, det hjälpte. Idag har jag hunnit med två promenader och ett zumbapass, fixat ny kattmat och välkomnat mamma. Till helgen ska vi nämligen göra stan, spela spel, elda i kaminen, fika, gå på museum, se teater och ha en toppenhelg! Hon hade dessutom med sig en korg med trattisar.



It's nice to be a cat

Idag har jag jobbat på några julklappar, är så nöjd i år! Jag har även letat jobb, arbetslös som man är. Har du några jobbtips så får du gärna berätta för mig.

 


Ingrid Marie och Vit choklad

Nu är det verkligen söndag. Långkok med lammgryta, och äppelsmulpaj med vit choklad under tiden.


Sirqus Alfon TV

Igår tog vi tåget till Varberg för att gå på föreställningen Sirqus Alfon TV. En sinnessjukt bra föreställning som övermannade det logiska och erbjöd en total mindfuck. Föreställningen går inte på långa vägar att beskriva med ord, så se deras alster om du får möjligheten.


Kökslampor och blåbärssmoothie

Har precis kommit hem från Amnestys loppmarknad där det fyndats kökslampor och julklappar. Nu inväntar vi lunchen med en fin blåbärssmoothie till "förrätt".


Den farliga spindel-handen

Det är lätt att det blir mycket katter här på bloggen nu då det är mycket fokus kring busfröna här hemma.
Det är kul när dom tror att handen är en spindel, då ska båda sitta på helspänn, redo för attack.


Halmstad i höstmörkret och mina nya kompisar

För var dag som går blir jag mer fäst vid mina hjärtegryn.


Sushi och soffhäng

Ikväll blev det sushi och gäsp i soffan.


Skrivbord av en dörr

Igår hade vi byggsöndag då vi gjorde om en gammal dörr till ett skrivbord. Det blev även byggpizza och kattsällskap. Vi har nämligen blivit jourhem för katter som inte har någonstans att bo. Nu när det börjar bli kallt ute är det ännu viktigare för katterna att få mat, värme och kärlek.


Jourhem

Vi har blivit jourhem till två röda hankatter, mysigt men också sjukt jobbigt.


Hugoloppet 2011

Jag måste ha världens mest kreativa och roliga släkt! Igår sprang jag på premiären av Hugoloppet. Ett lopp för släkten på min mammas sida, självklart var loppet döpt efter morfar. Vi var 17 startande plus en huvuddommare (morfar) och en sjukvårdare (mormor). Vi hade nummerlappar, uppvärmning till Knock On Wood och startskott. Göteborgsvarvet kan hoppa upp och sätta sig då detta var mer prestige än något annat lopp jag medverkat i. Loppet var inte längre än 3km men det räckte gott då blodsmaken var fullt påtaglig och det kändes som att pulsen skulle trilla ut genom öronen. Den varma saften efter loppet satt finfint.
På kvällen samlades vi för en fantastisk middag där det även blev prisutdelning. Jag kom på en godkänd 9:e plats men fick ändå både medalj och pris.





hallonmacarons

Igårkväll gjorde vi macarons. Ett bakverk som ingen i bloggvärden har kunnat missa. Macarons är/var lika omtalade som cupcakes så jag tänkte att jag får väl försöka mig på att göra dessa magnifika delikatesser.
Jag måste däremot påpeka att jag blev en aning besviken. Dessa ljuuuuuvliga, magiska och underbara franska delikatesser var inget annat än två maränger och lite smörkräm, hepp. Det skulle ju dessutom vara raketforskning att tillaga dem. Ja visst, de kanske inte är lika perfekta som "köpe-macarons" men jag tyckte att jag fick till dem i ett dugligt utförande. För er som ändå vill prova, låt marängerna vila LÄNGE innan ni gräddar och ställ inte in smörkrämen i kylen under gräddningen, använd en sprits och det kommer säkert blir lika bra som vilka macarons som helst. Macaronisarna var faktiskt bra mycket godare dagen efter och i kylskåpskallt utförande.






Hjortdjuret


färg färg färg

Tavlor och lampor, inget kan undgå min pensel, här målas det för fullt hus.


Ferrari

Sista penseldraget med olja är förhoppningsvis lagt och Pållen är färdig.


bird is the word

Jag tyckte vid en första anblick att tyget var ganska fult, men efter lite övertalande så sydde jag nya gardiner till vardagsrummet och helt plötsligt blev det kärlek. Tyget kommer från IKEA och är visserligen från 2007 men vad gör väl det?



Hundhuvud

Nu är boken Gunnar utläst så igårkväll lastade jag upp en hög med böcker på nattduksbordet för att välja ut nästa godbit. Det blev Hundhuvud av Morten Ramsland. Jag har noll förväntningar så det ska bli spännande att se vad den handlar om.



värmande kamin och jordnötskakor

Igår inleddes hösten på riktigt med premiäreldning i kaminen och mumsande av mina hemmagjorda jordnötskakor med chokladkross.



ståtligt

Jag jobbar på en ny tavla, någon som kan gissa djuret? Eller ja, det här djuret existerar väl egentligen inte utan är en mix av lite olika djur och en dröm jag hade härom natten.


fåglar och pusskort

Blogg-appen verkar ha ballat ur fullständigt så jag får helt enkelt knappra mig in på min dator och försöka på det gamla goda viset.

Pysselrummet har blivit mer hemtrevligt med origami i fönstret och pusskort på väggen.



när tekniken strular får jag hålla bilderna för mig själv.

Hej hej! Jag har lite problem med den där bloggappen då mina fina bilder inte verkar godkännas. Här har jag försökt i flera dagar med ett och samma inlägg. Ska göra ett nytt försök senare men just nu jobbar jag på en idé till min nästa tavla, jippie yay!

Kanelbullens Dag

Ryktet gick om kanelbullens dag så idag fick vi finfina bullar till fikat.


Ice cream nails

Målade naglarna innan utgången igår men kunde inte bestämma kulör så det blev en mix istället.


Karlssons På Taket

Igårkväll blev det utgång till Karlssons. Grymt kul tjejkväll med dans så det stod ut genom öronen. Mäktig discokula hade dom också.


Stall Qvarn

Blev tipsad av svärmor om en finfin butik lite utanför stan. Jag tipsar vidare till dig som läser.


Jönköpings stadspark

Förbaskat synd att vi inte har lika fina djur i parken i Halmstad. Här har dom hjortar, alpackor, getter, får, höns och små små hästar.


RSS 2.0