Poetry Slam

Har ikväll varit på min första tävling i Poetry Slam. Oerhört underhållande och fantastiskt trevligt. På slutet skickades en stor hatt runt där publiken skänkte små saker exempelvis mynt, gem etc.
Vi fick dessutom agera jury med både sifferblock och en stor tumme i plywood.


Vårens första grillning


I det tysta

Har börjat läsa en fruktansvärd bok då jag igår blev klar med Niceville. Har redan kommit igenom hälften, obehaglig till tusen men ändå fängslande. En bok man blir upprörd av.

 


Lyxfrukost + dammutrotning

Efter en göttig frukost med chailatte och amerikanska pannkakor blev det vårstädning med fönsterputsning inkluderad. Snart lunch innan vi ska iväg för att skaffa ingredienser till kroppkakor och fönstershoppa kök.

 


Ögonblick

Egentligen inte för den goda smaken, utan mer för förpackningen eller att ibland är det roligare än te.

 


Naturmaterial

Förra helgen fixade min syster världens trevligaste sidobord. Det är tur att man har släktingar med egen skog.

 


Förskjuten fettisdag

Jag trodde faktiskt inte att det skulle bli några semlor för min del i år, men se så fel jag hade. Rullande fredags-fika-schema var en superbra idé.

 


Bokrea i spöregn

Igår var jag på bokrean. Har länge hållit mig till feelgood-mys-böcker så jag tänkte prova något nytt. Förutom Radhusdisco är resterande förmodligen oerhört obehagliga.
ICA hade dessutom skojat till det lite. Jo Nesbø i all ära, men I Love Hjo ska det ju vara.

 


Som en spindel

Det har varit lite fattigt på uppdateringsfronten, men detta är i alla fall vad jag gjorde i tisdags. Upplevde nya höjder och botade lite av min höjdrädsla.

 


Mexikansk Fest med Pompa och Ståt

Mustascher, Tequila, Pinata, Chili, Tacos, Sombreros...

 


Så fel man kan ha

Det var visst inte något fyrklöver jag hittade...attans!


Att hitta lyckan i en snödriva

Jag har ända sedan jag var liten letat efter ett fyrklöver... men aldrig hittat. Tills nu. I morse. I en snödriva. Är det någon som vill påstå något annat vill jag gärna veta vad detta kan vara för växt. Förvånad är det minsta man kan säga.


En liten liten visp

Har skaffat mig en liten liten visp och sån där fjompig latte-mjölk. Knepigt uttryck förresten "mjölk-mjölk", ungefär som chai-te dvs. "te-te".
Hur som helst, vardagslyx.


Hattlampan

Har äntligen fått tummen ur (...) och gjort mig en hattlampa. Till skillnad från alla andra lampor jag tillverkat som tagit åtskilliga timmar, blev denna klar på 20 minuter.


Att inte kunna låta bli

Har egentligen totalt bokstopp då hyllan redan innehållet alldeles för många olästa böcker. I vilket fall kunde jag inte hejda mig och har nu ytterligare två godbitar hemma.


Alla Hjärtans Dag var för ALLA hjärtan

Alla hjärtans dag handlar inte om nallar, rosor och choklad. Trots att blommor är fint och choklad smakar ljuvligt.
Alla hjärtans dag är inte till för par och par endast. Alla hjärtans dag handlar om att visa uppskattning för människorna i din närhet eller helt enkelt dig själv. På jobbet fick vi vaniljhjärtan vilket var väldigt fint. Jag hade det trevligt med glass och grammis 2012. Helt enkelt nice!


Nu är våren här

Fick med mig lite kvistar hem från Småland, fint blev det.


Födelsedagskalas i Småland

Precis hemkommen från ett söndagskalas i Småland. Födelsedagsbarnen fyllde 23 och 16 så det blev ett fint dubbelkalas. Det bjöds på mumsig linssoppa,ostbröd, nötter och ett dignande godisbord.


Weather Girl


Lördagsauktion

Idag blev det auktion. Inga fynd men väldigt intressant, dessutom kan vi nu oerhört mycket mer om persiska, iranska, indiska och kinesiska mattor.


Nu är det marker-mys

Skapar lite när Daniel lagar mat. Bra fördelning tycker jag allt.


Det är något som saknas

Jag gjorde en sorglig upptäckt idag. Halmstads vackraste träd är jämnat med marken. Det enda som finns kvar är en hög med sågspån. Jag är nog inte själv med att bli lite ledsen för någon hade satt två gravljus där trädet stått. Fint eller obehagligt, döm själva.


Surt som citrus

Idag skulle jag egentligen varit på pysselkväll, men på grund av en trist förkylning bestämde jag mig för att behålla bacillerna för mig själv. Var trots allt på pysselhumör så fixade både med kökslamporna och bakade lemonbars.


Ta-hand-om-sin-själ-måndag

Efter jobbet struntade jag i alla måsten och bara göttade mig. Tulpaner, hummusrullar, bubbelbad, te, kattgos.

 


Söta som karameller

Pastell pastell pastell.

 


Haren och Sköldpaddan

Hittade ett fantastiskt intressant spel på Amnesty i veckan för ynka 25:-
Ikväll spelade vi för första gången och det var dessutom riktigt roligt.

 


Plastmuggslampa

Plus en massa buntband. Nu är den klar, och lyser så hemtrevligt.

 


När golvet känns kallt

Handgjorda av svärmor med tofsar på. Lika sköna som söta.

 


TV-reparatörerna

Daniel hjälpte i förmiddags grannen att få igång hennes TV. Så när Daniel mekade med alla sladdar fick jag en barnbok som hennes dotter hade skrivit. Man blir aldrig för gammal för barnböcker. Det är väldigt trevligt att ha så fina grannar.

 


Att sova på ett element

John tycker att det göttigaste stället hemma hos oss är på elementet. Strunt samma att det är hårt och knöligt, det är varmt så här kan man sova som en gris.

 


Man kan aldrig ha för många lampor

Fyndade denna fantastiska gula lampa i plåt idag. Amnesty är verkligen min favoritloppis, 40:- fick jag ge för den.

 


Ljust & Fräscht

Kan fortfarande inte släppa gårdagens föreställning Ljust och Fräscht. Den var så bra att jag gladeligen hade sett den en gång till. Tips till alla, gammal som ung, man känner igen sig obehagligt mycket.


Maränger och Show

Slapp cykeln och körde bil till jobbet, jag var först ut i fikagruppen, blev bjuden på god middag och trevligt sällskap innan det var dags för föreställningen Ljust och Fräscht. Sammanfattningsvis fem av fem abborrar.


Limpistolen är min bästa vän

Så värt 79:- plus limstavar för 29:-
Vad bloggvärlden kallar ett hästjobb på 18-20 timmar lyckades jag, med rätt verktyg för ovanlighetens skull, få ihop något så vackert (att det svider i ögonen) på cirkus 5-6 timmar. Jag lovar att jag kommer visa skapelsen men inte riktigt riktigt än... Den som väntar på något gott...


RSS 2.0