Cykeltur i kvällssolen



Pyssel i trädgården




Idag "förstörde" jag och mamma lite fint porslin från Rörstrands och gjorde mitt tredje tallriks-kakfat. Kanske dags att starta business?

Frukost vid vattnet, med sällskap




Vackert påskägg

Som syster sa, "det är ju faktiskt ett ägg på rätt håll"... jag håller fullständigt med. Glad Påsk!


vrålåket är framplockat ur vintergömman

Nu är vårens första åk avklarat, hääärligt!



Denimnaglar

Förra veckan blev det nagelmålarkväll med Carro, det blev en härligt skön denimkänsla i alla nyanser av blått.


halsband från Teneriffa

Jag köpte ett vackert halsband på teneriffa till syster, så här tjusigt var det.



påskliljor

I lördags när jag och syster kom hem fanns det fina blommor i lägenheten, och det var inte vi som hade fixat detta. Fin sambo!



projekt Rullskridskor

Jag har haft ett par slitna rullskridskor liggandes för fix tills nu när syrran var på besök. Rullskridskorna ska målas helvita men eftersom dom är gjorda i tyg sugs färgen upp direkt så nu är dessa konstverk i någon slags övergångsperiod.


fika i Tylösand

En vecka går så snabbt, förra helgen blev det kvällsfika i Tylösand, mysepys.




geléstjärnor med vaniljsmak

Separationsångesten är total. Syster yster har varit på besök och vi har gjort säkert hundra roliga saker så nu känns det ofantligt ensamt och tyst. Vi gjorde till exempel geléstjärnor och geléormar med vaniljsmak.




6 gelatinblad
50 g glukos
1 dl strösocker
2,5 dl vatten
6-7 droppar flytande arom
några droppar karamellfärg
fint strösocker

silikonformar, mattermometer och matolja

Dag 1.
Olja in formarna, och lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

Blanda glukos, vatten och socker. Koka upp massa till 122 grader.

Ta upp gelatinbladen och krama ur, lägg dessa i en ny gryta med 2 msk vatten. Låt bladen smälta försiktigt.

Rör ned gelatinmassan i sockerblandningen, tillsätt arom och färg. Häll upp i formar och låt stå över natten.

Dag 2.
Torka av figurerna försiktigt och rulla i fint strösocker.
Gör man surt godis kan man tydligen använda citronsyra istället för fint strösocker.

Lätt som en plätt!

Löper 11,22 km

Löpträningen går sakta framåt, igår lyckades jag knata igenom 11,22 km... Ja det är viktigt att poängtera komma 22, jag slog nämligen personligt rekord i distans. När jag kom hem kände jag inte kroppen från höfterna och ner, dessutom skakade jag som ett asplöv, men det var det helt klart värt!

konditori Pastell






Uppdatering:

Dammsugare

ca. 25 st

Chokladmassan:
200g smör
2dl florsocker
4msk kakao
2tsk vaniljsocker
1 pkt (300g) Brago mördegskex, mortlade/krossade
Arraksessens efter tycke och smak (gissar att banan eller mint essens kan vara minst lika gott)

Utsidan:
Marsipan (karamellfärg) och choklad (vit eller mörk)

Rör till en fin massa och låt stå i kylen 30 minuter, rulla därefter massan till 5 cm korvar och linda in i marsipan, dopa ändarna i choklad.

Brödbullar

I veckan bakade jag brödbullar, men lyckades (än en gång) att bränna mig. Det blir dyrt när man betalar med bränd hud varje gång man ska pyssla. Bullarna blev goda men armen ser ut som att den varit i slagsmål med en vildsint tiger.



cirka 17,5 km löpning på en vecka

I måndags fick jag noja över Göteborgsvarvet och sprang 10,25 km. Det kändes i benen idag måste jag säga. Lördagslöpet blev 3 km + 2 km promenad med lite fotografering genom mobilkameran.



grillsäsongen har börjat

Det sker verkligen stötvis det där med bloggandet. Därför kör vi hela Förra helgen en vecka för sent.
Kortfattat: Fredagslyx på jobbet, lunch i solen på innergården, målar om en gammal pinnstol, startar grillen, firar ett födelsedagsbarn, käkar marängtårta.









RSS 2.0